Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли, мариновани с мащерка

Пържоли, мариновани с мащерка

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Пържоли, мариновани с мащерка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Винаги мариновайте пържолите, а за най-добри резултати - опитайте тази рецепта за мариновани пържоли с мащерка"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 бр. пържоли
  • моркови - 1 - 2 моркова
  • лук - 3 - 4 глави
  • мащерка - 1 връзка прясна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • бяло вино - 100 мл
  • оцет - 100 мл
  • мас - за пържене
  • брашно - 1 к.л.
  • сметана - 125 мл готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и морковите и ги нарязваме на кръгчета. Леко начукваме пържолите и ги поставяме в подходящ дълбок съд. Покриваме ги с нарязаните зеленчуци. Добавяме ситно нарязаната мащерка, дафиновия лист, оцета и бялото вино.

Оставяме ги да се мариноват за 12 часа в хладилник. Преди приготвяне отцеждаме месото от маринатата. Изпържваме го в сгорещена свинска мас.

В същата мазнина изпържваме лука. Когато омекне, добавяме морковите и останалата марината. Варим соса до редуциране на течността на половина.

Сипваме готварската сметана, в която сме разбъркали брашното, добавяме и пържолите и варим всичко още 10-15 минути на тих огън.

Поднасяме готовите свински пържоли още топли с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Kolev
Kolev
Добър замисъл,но за "4" пържоли 100 мл.оцет е много не смятате ли?
25.01.2016 19:13
1