Начин на приготвяне
В съд слагаме зехтина и меда и разбъркваме много добре с лъжичка. Прибавяме сухите и добре стрити босилек, лющян, мащерка, риган и пак разбъркваме да се смеси всичко.
После изцеждаме вътре сок на ½ лимон и объркваме. Пържолките ги измиваме и ги овкусяваме от всички страни със сол и черен пипер на вкус.
Взимаме една по една пържолките, които овкусихме, и ги намазваме със сместа много добре. Мажем с малко олио скарата, ако нямате, може и грил тиган, и печем.
Печем на много добре загрята скара, намазана с олио. Печем от едната страна пържолките и после от другата. Като ги опечем, слагаме в съд с капак де се задушат.
Хапваме пържолките със салата от домати, маслини и овкусена със зехтин и сол.
За ви е сладко!