Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки с масло и кашкавал

Соленки с масло и кашкавал

София В.София В.
Новак
1912963
Соленки с масло и кашкавал
Снимка: София В.
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Приготвяме повече соленки, за да има за всички - който ги опита, няма да се отдели от чинията си"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 200 г
  • сол - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - настърган
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, разтопеното масло, солта, яйцата, бакпулвера и прясното мляко се замесва меко нелепнещо тесто.

От готовото тесто се разточва правоъгълна кора с дебелина 0. 5 см., която се намазва с разбито яйце, настъргания кашкавал и кимион.

Кората се реже на ленти дълги около 10-12 см. или се правят формички по избор.

Така оформените соленки се нареждат в тава с хартия за печене на неголямо разстояние една от друга.

Пекат се на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: