Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Оризова салата»Розова оризова салата с цвекло и зеле

Розова оризова салата с цвекло и зеле

Розова оризова салата с цвекло и зеле
Снимка: Илиана Първанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Тази салата с цвекло, ориз и зеле бихме я опитали и само заради страхотния розов цвят"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч. (сваряваме с хималайска сол и шарлан на оризоварка)
  • червено цвекло - 1 средно голяма глава
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • зеле - 1 ч.ч. нарязано на ситно
  • черен пипер - 1 щипка
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна, на вкус
  • кафява захар - 1 к.л.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - ½ с.л. на вкус
  • сусамово масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме салатата, за да може съставките хубаво да се овкусят и цвеклото да си пусне сока, докато сготвим ориза.

Обелваме и измиваме 1 средно голяма глава червено цвекло и 2- 3 моркова, и след това ги рендосваме. Към тях прибавяме на ситно нарязаното зеле – около 1 чаена чаша (с кисело зеле става още по-вкусно).

Подправяме с щипка смлян черен пипер, 1 кафена лъжичка кафява кристална захар, 1 чаена лъжичка бяла балсамова подправка за салати – оцет Балсамико, половин супена лъжица домашен ябълков оцет и 1 супена лъжица сусамово масло. Разбъркваме и оставяме настрана.

Ориза сваряваме на оризоварка, като за 1 и ½ чаена чаша зърно подправяме с 1 и ½ чаена лъжичка хималайска сол, 1-2 супени лъжици шарлан и сипваме 3 чаени чаши вода. След като уреда се изключи на 30-тата минута, го разбъркваме и оставяме малко да се охлади.

Вече леко охладен го сипваме в дълбока купа, прибавяме наситено червената салата и хубаво разбъркваме, така че всичкия ориз да е равномерно розов!

Атрактивната оризова салата е готова! Освен, че е богата на вкусове, насища сетивата с яркия си цикламен цвят, преобразувайки ориза в розов!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: