Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Оризова Салата»Турска оризова салата

Турска оризова салата

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Турска оризова салата
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
11/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 1 л
  • царевица - 2 ч.ч. от консерва
  • риба тон - 2 бр. консерви /в собствен сос/
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива много добре до бистра вода. Слага се в млековарка и се залива с 1 л вода.

Прибавя се дафиновият лист.

Вари се 10 мин., след което се прибавят почистените скилидки чесън, без да се нарязват.

Готви се до пълното сваряване на ориза. Изваждат се дафиновият лист и скилидки чесън.

Царевицата се отцежда и се прибавя в силно сгорещен зехтин. Разбърква се 1 мин. и се изважда от зехтина. Нарежда се върху хартия, за да се отцеди от мазнината.

Лимонът се изстисква и се разбърква с равно количество зехтин. Преминава се към реденето на оризовата салата.

В чаша с широко гърло се нарежда един ред ориз. Посолява се със сол и черен пипер. Отгоре се слага един ред царевица. Посолява се със сол и черен пипер.

Най-отгоре се нарежда риба тон. Турската оризова салата се залива със соса от лимонов сок и зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: