Моята торта Фантазия

Анелия МинчеваАнелия Минчева
Чирак
36361108180
Моята торта Фантазия1 / 2
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Тази торта напълно заслужава името си и надминава и най-смелите ни фантазии, да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 180 г
  • брашно - 130 г и 50 г какао
  • За крема
  • мляко - 1 л
  • захар - 250 г
  • брашно - 4 с.л.
  • пшенично нишесте - 2 с.л.
  • ванилия
  • масло - 75 г
  • кокосови стърготини - около 100 г
  • За карамеления сос
  • захар - 250 г
  • сметана - 200 мл
  • масло - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяте блата за тортата, който по-късно ще разделите на две части.

Яйцата и захарта се разбиват с миксер около 10-15 минути или докато сместа увеличи обема си и стане бяла, след което добавяте през сито брашното и какаото и разбърквате леко с шпатула отдолу-нагоре, за да се запази пухкавостта.

Изсипвате сместа върху хартия за печене във формата и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути.

След като изстине блатът, го разрязвате на две части. Докато изстива блатът, си приготвяте сладкарския крем.

Слагате изброените продукти за крема в съд и на котлона, докато се сгъсти, като непрекъснато бъркате, добавяте кокосовите стърготини, маслото и ванилията и сваляте от котлона.

Следва приготвянето на карамеленият сос.

Карамелизирате захарта, добавяте сметаната, като се сгъсти, добавяте маслото, ври още 2-3 минути, като внимавате да не се сгъсти много.

След като приготвите всичко, започвате сглобяването на тортата.

Във форма за торта се слага първият блат и се напоява с чаша кафе с мляко от машината или както предпочитате - и със захарен сироп да сиропирате, няма да сгрешите.

Слагате малко повече от половината крем, след това другия блат и останалата част от крема.

Оставяте тортата Фантазия в хладилник за няколко часа или най-добре за 1 нощ, след това махате ринга но формата заливате с изстиналия карамелен сос и връщате отново в хладилник.

Или ако нямате търпение като мен, сервирате веднага.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: