Начин на приготвяне
Първо, приготвяте блата за тортата, който по-късно ще разделите на две части.
Яйцата и захарта се разбиват с миксер около 10-15 минути или докато сместа увеличи обема си и стане бяла, след което добавяте през сито брашното и какаото и разбърквате леко с шпатула отдолу-нагоре, за да се запази пухкавостта.
Изсипвате сместа върху хартия за печене във формата и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути.
След като изстине блатът, го разрязвате на две части. Докато изстива блатът, си приготвяте сладкарския крем.
Слагате изброените продукти за крема в съд и на котлона, докато се сгъсти, като непрекъснато бъркате, добавяте кокосовите стърготини, маслото и ванилията и сваляте от котлона.
Следва приготвянето на карамеленият сос.
Карамелизирате захарта, добавяте сметаната, като се сгъсти, добавяте маслото, ври още 2-3 минути, като внимавате да не се сгъсти много.
След като приготвите всичко, започвате сглобяването на тортата.
Във форма за торта се слага първият блат и се напоява с чаша кафе с мляко от машината или както предпочитате - и със захарен сироп да сиропирате, няма да сгрешите.
Слагате малко повече от половината крем, след това другия блат и останалата част от крема.
Оставяте тортата Фантазия в хладилник за няколко часа или най-добре за 1 нощ, след това махате ринга но формата заливате с изстиналия карамелен сос и връщате отново в хладилник.
Или ако нямате търпение като мен, сервирате веднага.
Да ви е сладко!