Свински пържоли с лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свински пържоли с лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Свински пържоли ядем всякакви, но най-ги обичаме с лук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 пържоли
  • лук - 200 г
  • домати - 1 бр.
  • чери домати - 250 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • риган - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте домата, нарежете го и го почистете от семките. Месестата част нарежете на ситни парченца. Обелете и нарежете лука, а чери доматчетата разполовете.

Овкусете свинските пържоли със сол и черен пипер. Загрейте зехтин в тигана и запържете добре месото от 2-те страни за няколко минути, след това намалете температурата и оставете да се задушава до готовност.

Отделно загрейте останалия зехтин и запържете лучените кръгчета, докато добият карамелен загар.

Долейте с бялото вино, добавете доматените кубчета, чери доматчетата и ги задушавате за 2 минути. Овкусете със сол и черен пипер.

Сипете я в дълбока чиния и отгоре поднесете с пържола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: