Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Сочни свински пържоли с картофи и лук

Сочни свински пържоли с картофи и лук

ИвелинаИвелина
Чирак
857791711
Сочни свински пържоли с картофи и лук
Снимка: Ивелина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Сочни свински пържоли, на които остана само да измислите гарнитура"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 2 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • свински бульон - 1/5 бр.
  • бяло вино - 50 мл.
  • чесън - 1 скилидка
  • картофи - 2 бр.
  • плесен лук - 2 бр.
  • черен пипер - 1 щипка.
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се разрязват, така че между тях да поставим резенчета портокал. Поставяме ги в плик за печене.

В купа разтваряме бульона с 1 чаена чаша топла вода, слагаме виното, меда, черния пипер и настъргваме една скилидка чесън.

Картофите се измиват и нарязват на колелца.

След това се нареждат в плика. Сместа от бульона също се изсипва в плика. Затваряме плика.

Печем сочни свински пържоли с картофи и лук 90 минути на 160 градуса.

Когато са готови картофите, се поръсват с пресният лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: