Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на соса (марината), с който ще смесим свинско месо, преди да го сложим в тигана.
Всички продукти за соса се пасират до получаване на паста. В голяма купа слагаме нарязаното предварително на кубчета месо и изсипваме пастата.
Разбъркваме хубаво (аз разбърках с ръка).
В дълбок тиган загряваме около 3 с.л. олио и слагаме овкусеното месо, пържим около 7-8 мин на висока степен, бъркайки месото, за да се изпържи от всички страни, след което намаляваме котлона на средна степен, добавяме лук, чесън, морков, дом. пюре и вино и оставяме да къкри около 20-30 мин. като разбъркваме от време на време, за да не загори.
През това време правим картофеното пюре. Белим картофите, режем на кубчета и варим около 15 мин, проверяваме с вилица.
Отцеждаме ги, добавяме масло, сол, черен пипер и мляко, пасираме.
Сервираме изисканото свинско с вино в медено-горчичен сос аранжирано с пресен бейби спанак, сушени домати и песто.
Блюдото свинско с вино е подходящо за всеки празничен повод, а изисканият му вид ще впечатли и най-злоядите гости:)