Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Изискано свинско с вино в медено-горчичен сос

Изискано свинско с вино в медено-горчичен сос

Super MamASuper MamA
Чирак
4930182
Изискано свинско с вино в медено-горчичен сос
Снимка: Super MamA
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пъстра, красива, стилна - чинията, която ще обере всички овации, а в нея има свинско месце, приготвено с вино и невероятно апетитен сос"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г (плешка+ врат 50/50)
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • вино - 200 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр. (малък)
  • олио - 3 с.л.
  • Сос
  • горчица на едри зърна - 1 с.л.
  • мед - 80 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • краве масло - 1 с.л.
  • Гарнитура
  • картофи - 2 - 3 бр. (едри)
  • масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 50 - 100 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - за поръска
  • сушени домати - 3 бр. от буркан за порция
  • бейби спанак - за украса (по желание)
  • сос песто - за украса (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на соса (марината), с който ще смесим свинско месо, преди да го сложим в тигана.

Всички продукти за соса се пасират до получаване на паста. В голяма купа слагаме нарязаното предварително на кубчета месо и изсипваме пастата.

Разбъркваме хубаво (аз разбърках с ръка).

В дълбок тиган загряваме около 3 с.л. олио и слагаме овкусеното месо, пържим около 7-8 мин на висока степен, бъркайки месото, за да се изпържи от всички страни, след което намаляваме котлона на средна степен, добавяме лук, чесън, морков, дом. пюре и вино и оставяме да къкри около 20-30 мин. като разбъркваме от време на време, за да не загори.

През това време правим картофеното пюре. Белим картофите, режем на кубчета и варим около 15 мин, проверяваме с вилица.

Отцеждаме ги, добавяме масло, сол, черен пипер и мляко, пасираме.

Сервираме изисканото свинско с вино в медено-горчичен сос аранжирано с пресен бейби спанак, сушени домати и песто.

Блюдото свинско с вино е подходящо за всеки празничен повод, а изисканият му вид ще впечатли и най-злоядите гости:)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: