Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен лаврак на фурна с медено-горчичен сос

Печен лаврак на фурна с медено-горчичен сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Печен лаврак на фурна с медено-горчичен сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Тайната на този невероятен лаврак е в ароматния сос - ядеш и питаш за още"

Необходими Продукти

  • лаврак - 2 бр.
  • горчица - 2 с.л. дижонска
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • мед - 1 ч.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • сусамов тахан - 1 ч.л.
  • копър - 1 с.л. ситно нарязан
  • лимон - 1 бр. нарязан на кръгчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лавраците се почистват добре и се срязват напречно на 4-5 места от двете страни.

В купа разбивате горчицата, лимоновият сок, оцета, тахана и меда с тел. Постепенно добавяте и зехтина, а след това и копъра.

Рибите се осоляват и се наръсват с черен пипер. Във вътрешната страна на лаврака слагате лимоновите парченца.

Намазвате рибите със соса и печете 20 минути в предварително загрята фурна на 200° С.

Сервирате печената риба с останалия сос и гарнитура по избор.

Печеният лаврак на фурна с медено-горчичен сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: