Начин на приготвяне
Ще приготвим любимият ми вид горещ шоколад, чиито произход не съм съвсем сигурна дали е италиански. Всички знаем за обикновената вода с шоколад на прах, но за тези от вас, които обичат по-пълноценен вкус от горещия си шоколад, тази коледна напитка е за вас!
Първо, слагате 1 тенджера на котлона си, изсипвате настъргания шоколад, добавяте и малко от млякото към шоколада, като започнете да загрявате на средна сила на котлона. Добавяте захарта и шоколада прах. Разбърквайте често, докато всичко се разтопи.
Докато чакате разтопяването, в отделна паничка разбъркайте нишестето с още малко от млякото, оставете ги настрана.
Когато всичко в тенджерата е готово, добавете останалата част от чистото мляко бавно, като разбърквате постоянно.
След това добавете и сместа с нишестето бавно, разбърквайки постоянно, докато всичко стане наистина гъсто.
Може да добавите в сместа по ваш избор ванилия, една изчистена червена люта чушка и или канелена пръчица. Тези се добавят при слагането на млякото и се варят, разбърквайки постоянно със сместа, за да отдадат своя вкус и да не загори шоколадът, преди да ги извадите и да сложите царевичното нишесте.
В случай че сте използвали канела, чушка и други продукти, използвайте цедка върху чашите, като сипвате в тях, за да не се задавите, без да искате с останали частици.
Добавяте маршмелоу за вас и/или децата, поръсвате течния шоколад за коледните дни с настърган шоколад отгоре и сте готови!
Да ви е сладко и хубави празници!