Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Течен Шоколад за Коледните Дни

Течен Шоколад за Коледните Дни

Течен Шоколад за Коледните Дни1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
13 мин.
Порции
4
"Знаете ли, че може да си приготвите сами горещ щоколад за Коледа, какво чакате"

Необходими Продукти

  • шоколад - 113 г тъмен 60% какао
  • какао - 1 с.л. на прах
  • мляко - 350 мл /по ваш избор стига да не е обезмаслено/
  • захар - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще приготвим любимият ми вид горещ шоколад, чиито произход не съм съвсем сигурна дали е италиански. Всички знаем за обикновената вода с шоколад на прах, но за тези от вас, които обичат по-пълноценен вкус от горещия си шоколад, тази коледна напитка е за вас!

Първо, слагате 1 тенджера на котлона си, изсипвате настъргания шоколад, добавяте и малко от млякото към шоколада, като започнете да загрявате на средна сила на котлона. Добавяте захарта и шоколада прах. Разбърквайте често, докато всичко се разтопи.

Докато чакате разтопяването, в отделна паничка разбъркайте нишестето с още малко от млякото, оставете ги настрана.

Когато всичко в тенджерата е готово, добавете останалата част от чистото мляко бавно, като разбърквате постоянно.

След това добавете и сместа с нишестето бавно, разбърквайки постоянно, докато всичко стане наистина гъсто.

Може да добавите в сместа по ваш избор ванилия, една изчистена червена люта чушка и или канелена пръчица. Тези се добавят при слагането на млякото и се варят, разбърквайки постоянно със сместа, за да отдадат своя вкус и да не загори шоколадът, преди да ги извадите и да сложите царевичното нишесте.

В случай че сте използвали канела, чушка и други продукти, използвайте цедка върху чашите, като сипвате в тях, за да не се задавите, без да искате с останали частици.

Добавяте маршмелоу за вас и/или децата, поръсвате течния шоколад за коледните дни с настърган шоколад отгоре и сте готови!

Да ви е сладко и хубави празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: