Начин на приготвяне
Белтъците се разделят от жълтъците, след което белтъците се разбиват на сняг с 1/2 ч.ч. захар.
Жълтъците се разбиват с останалата захар. Към разбитите жълтъци се прибавят олиото, водата, брашното, към което сме добавили бакпулвера и накрая разбитите белтъци.
След като сме разбили всички продукти, добавяме захаросаните портокалови корички и изсипваме кексовата смес в намазнена кексова форма.
Оставете малко от кексовата смес към нея добавете какаото и разбъркайте. С помощта на лъжица изсипете какаовата смес върху другата смес.
Така кексът ще стане шарен и по ефектен.
Печем в загрята фурна до готовност, като проверяваме с клечка за зъби дали е готов мраморния кекс.
След като е изпечен нашият кекс с портокалови корички, го махаме от кексовата форма, обръщаме го и като изстине, поръсваме коледния кекс отгоре с кокосови стърготини и настъргана кора от портокал.
Коментари