Начин на приготвяне
Активирайте маята с малко от затопленото прясно мляко, 1 с.л. захар и малко брашно. Яйцата трябва да са на стайна температура като започнете да ги разбивате със захарта.
Смесете всички течни съставки с изключение на половината от смесената мазнина и постепенно започвате да добавяте от пресятото брашно.
Замесете меко еластично тесто, прехвърлете на намаслен плот и разпъвайте и сгъвайте докато се убедите че е хубаво размесено.
Оставете го покрито със стреч фолио да втаса, след което оформяте фитили, слагате от шоколадовите капки и портокалови корички.
Усуквате фитилите и оплитате плитки, оставяте отново да втасат, мажете с разбит жълтък, поръсвате от филирания бял шоколад и печете козунака на 160 градуса за около 30 минути.