Начин на приготвяне
Оризът се измива и се слага в тенджера.
Гъбите се накисват във вода, за да падне пръстта. Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца.
Чушките се измиват и почистват. Нарязват се на лентички.
Гъбите се доизмиват и се нарязват на филийки. Ако имате и други зеленчуци в хладилника, може да ги добавите.
Нарязаните зеленчуци се добавят в тенджерата.
Пилешкият бульон се изсипва. Добавя се още топла водичка, с която се изплаква бурканът. Слага се да се вари. Добавя малко олио и зеленчуковият бульон.
Овкусява се с черен пипер, чубрица и сол. Разбърква се. Магданозът се измива и нарязва на ситно.
Той се добавя, преди оризовата супата да се отстрани то котлона, за да запази свежестта си.
Много бърза и вкусна и лесна супа с гъби и ориз, чудесна за зимните вечери.