Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Оризова супа»Лесна супа с гъби и ориз

Лесна супа с гъби и ориз

Лесна супа с гъби и ориз
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Супичката е лесна, но много вкусна - насладете се"

Необходими Продукти

  • ориз - 150 г
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 2 бр.
  • печурки - 5 бр. гъби
  • олио
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • пилешки бульон - 1 буркан
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се слага в тенджера.

Гъбите се накисват във вода, за да падне пръстта. Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца.

Чушките се измиват и почистват. Нарязват се на лентички.

Гъбите се доизмиват и се нарязват на филийки. Ако имате и други зеленчуци в хладилника, може да ги добавите.

Нарязаните зеленчуци се добавят в тенджерата.

Пилешкият бульон се изсипва. Добавя се още топла водичка, с която се изплаква бурканът. Слага се да се вари. Добавя малко олио и зеленчуковият бульон.

Овкусява се с черен пипер, чубрица и сол. Разбърква се. Магданозът се измива и нарязва на ситно.

Той се добавя, преди оризовата супата да се отстрани то котлона, за да запази свежестта си.

Много бърза и вкусна и лесна супа с гъби и ориз, чудесна за зимните вечери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: