Ванилови Кравайчета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Ванилови Кравайчета
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15
"Заложете на тези ванилови кравайчета - ароматни, вкусни и толкова любими на всички"

Необходими Продукти

  • брашно - 260 г
  • бадеми - 150 г
  • ванилия - 3 прахчета от по 2 г
  • краве масло - 180 г на стайна температура
  • захар - 60 г
  • яйчен белтък - 30 г
  • пудра захар - с ванилия за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако сте любители на масленките, тези ванилови кравайчета ще ви допаднат безкрайно много, тъй като са освен много вкусни, но и топящи се в устата.

Бадемите, които използвате, може да са сурови и белени, но също така става и със запечени и небелени. Единственото условие е да не са осолени и много препечени.

Ядките се смилат в блендер много фино и се смесват със захарта, ванилиите и брашното.

Към сухата смес се добавят мекото масло и белтъка и се замесва гладко тесто (не се меси дълго)

Завива се във фолио и се прибира в хладилник, за да стегне за 30 минути. Може и да се раздели на две, тъй като дозите са точно две.

Едната половина от стегналото тесто за ретро сладки се изважда и от нея се късат топчета по-малки от орех. Правят се фитили, които се завиват на кравайче, отворено от едната страна като подкова, и се поставят на малко разстояние едно от друго в тава покрита с хартия за печене.

Всяка тава се пече по 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Времето за печене може да варира и според дебелината на кравайчетата, затова ги наглеждайте.

Готовите ванилови кравайчета се оставят в металната тава за 3-4 минути, защото са крехки все още и могат да се разпаднат.

Овалват се в пудра захар, смесена с ванилия, още докато са топли ваниловите сладки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: