Начин на приготвяне
Ако сте любители на масленките, тези ванилови кравайчета ще ви допаднат безкрайно много, тъй като са освен много вкусни, но и топящи се в устата.
Бадемите, които използвате, може да са сурови и белени, но също така става и със запечени и небелени. Единственото условие е да не са осолени и много препечени.
Ядките се смилат в блендер много фино и се смесват със захарта, ванилиите и брашното.
Към сухата смес се добавят мекото масло и белтъка и се замесва гладко тесто (не се меси дълго)
Завива се във фолио и се прибира в хладилник, за да стегне за 30 минути. Може и да се раздели на две, тъй като дозите са точно две.
Едната половина от стегналото тесто за ретро сладки се изважда и от нея се късат топчета по-малки от орех. Правят се фитили, които се завиват на кравайче, отворено от едната страна като подкова, и се поставят на малко разстояние едно от друго в тава покрита с хартия за печене.
Всяка тава се пече по 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Времето за печене може да варира и според дебелината на кравайчетата, затова ги наглеждайте.
Готовите ванилови кравайчета се оставят в металната тава за 3-4 минути, защото са крехки все още и могат да се разпаднат.
Овалват се в пудра захар, смесена с ванилия, още докато са топли ваниловите сладки.
Да ви е сладко!