Начин на приготвяне
В купа пресяваме брашното заедно със бакпулвера, джинджифил на прах, индийското орехче, солта и канелата. Разбъркваме.
В друг съд смесваме маслото, яйцата, меда и ванилията. Разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес.
Получената смес добавяме на лека струйка с непрекъснато бъркане към брашното и сухите съставки. Ако има нужда, добавяме от още малко брашно до получаване на меко тесто.
Аз разделих тестото на три /понеже изпекох три тави курабийки, около 55 броя/. Всяка една част я разточваме и с формички изрязваме фигурки. Аз си застлах домакинско фолио на плота и върху него разточвах, така по-лесно се взима тестяната фигурка. Но както ви е удобно :)
Застиламе си хартия за печене върху тавата на фурната и нареждаме получените фигурки коледни сладки, като си оставяме място между всяка.
Печем джинджифиловите сладки в предварително загрята фурна на 180 градуса - 15 минутки всяка тава.
След като изстинат, можете да поръсите коледните бисквитки с джинджифил и канела с пудра захар или да си ги украсите, както ви харесва.
Да ви е сладко!
Коментари