Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с червено цвекло

Разядка с червено цвекло

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Разядка с червено цвекло
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Една по-различна разядка с червено цвекло, която ще направи трапезата ви по-цветна, интересна и оригинална"

Необходими Продукти

  • нахут - 200 г добре сварен
  • червено цвекло - 300 г сварено
  • сок от лимон - 30 мл или на вкус (прясно изцеден)
  • сусам - 50 г
  • зехтин - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 1 щипка
  • къри - 1 щипка, на прах
  • сол - 1 ч.л.
  • за поръсване при поднасяне
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сусамът се запича на сух тиган и се оставя да изстине. Вместо него може да се използва сусамова паста.

Цвеклото на парченца, чесън, нахут, зехтин, солта и лимонов сок се слагат в каната на блендер или пасатор. Смилат се или се пасират на средна мощност до не съвсем гладко пюре.

Полученият хумус се подправя с къри и кимион, по желание се добавя още сол и лимонов сок.

Поднася се като разядка с препечени филийки или пресни хрупкави зеленчуци.

Преди сервиране се поръсва с прясно смлян черен пипер и струйка зехтин.

Тази разядка с червено цвекло е постна и подходящ за трапезата на Бъдни вечер.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: