Празнично свинско руло

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Празнично свинско руло
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
26/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Когато на трапезата има ароматно и сочно свинско руло, няма как настроението да не бъде празнично, съгласни ли сте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна и игличките розмарин с остър нож.

Срежете свинското контрафиле на книжка. Овкусете със сол, смлян черен пипер и наситнения розмарин и чесън.

Сварете морковите в подсолена вода. Нарежете гъбите на филийки и ги задушете за 5-6 мин в кравето масло с щипка сол.

Нарежете сварените моркови на кубчета. Поръсете от морковите и гъбите (не всичките) върху свинското филе и завийте на руло. Овържете добре месото с кухненски канап.

В тенджера загрейте зехтин с клонче розмарин, 1-2 скилидки чесън. Сложете месото и запържете до златисто от всички страни. Така ще запечатате соковете и месото ще остане сочно.

Излейте виното и изчакайте да се изпари алкохолът.

Прехвърлете рулото в дълбока тава. Добавете останалите гъби и моркови. Излейте соса, в който сте пържили месото. Налейте топлия зеленчуков бульон.

Сложете тавата в загрята на 190°C фурна и изпечете свинското руло за около час. На 1 кг месо трябва един час печене. От време на време отваряйте фурната и поливайте със соса.

Извадете изпеченото солено руло.

В тенджерка запържете за кратко една супена лъжица брашно. Излейте соса от печенето на празничното свинско руло и сгъстете.

Премахнете канапа и нарежете рулото на дебели парчета. Наредете ги в подходяща чиния, полейте със соса и гъбите.

Поднесете със салата по желание!

Да ви е сладко! Весели празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: