Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Солено Руло»Празнично свинско руло с богата плънка

Празнично свинско руло с богата плънка

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Празнично свинско руло с богата плънка
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
23/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"На един празник трябва да има добро настроение, усмивки и вкусна храна - за последното сме се погрижили с това свинско руло с богата плънка"

Необходими Продукти

  • свински бут - 500 грама или плешка
  • пилешко филе - 400 грама
  • пилешки дробчета - 200 г
  • зеленчукова смес - 200 г (моркови, грах, царевица, зелен боб, чушки)
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 4 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете свинското, защото трябва да получите една голяма пържола. Начукайте добре и овкусете със сол и пипер. Нарежете на тънки пържоли пилешкото филе и леко начукайте.

Пригответе един голям омлет от яйцата, оставете го изстине. Нарежете на ситно лука и го задушете в мазнината. Добавете дробчетата, гответе няколко минути и накрая добавете зеленчуковата смес. Оставете плънката да се охлади.

Върху голямата пържола сложете омлета. След това наредете пилешките пържоли, а върху тях разпределете зеленчуковата смес. Навийте на руло и завържете с конопен конец. Соленото руло поставете в тава с хартия за печене.

Намажете с мазнина и в тавата налейте 100 мл вода. Покрийте плътно с алуминиево фолио.

Печете в загрята на 190 градуса фурна за 40 минути.

Махнете фолиото и допечете рулото до златиста коричка. Поднесете с варени картофи и салата по избор.

Празничното свинско руло с богата плънка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: