Начин на приготвяне
Разрежете свинското, защото трябва да получите една голяма пържола. Начукайте добре и овкусете със сол и пипер. Нарежете на тънки пържоли пилешкото филе и леко начукайте.
Пригответе един голям омлет от яйцата, оставете го изстине. Нарежете на ситно лука и го задушете в мазнината. Добавете дробчетата, гответе няколко минути и накрая добавете зеленчуковата смес. Оставете плънката да се охлади.
Върху голямата пържола сложете омлета. След това наредете пилешките пържоли, а върху тях разпределете зеленчуковата смес. Навийте на руло и завържете с конопен конец. Соленото руло поставете в тава с хартия за печене.
Намажете с мазнина и в тавата налейте 100 мл вода. Покрийте плътно с алуминиево фолио.
Печете в загрята на 190 градуса фурна за 40 минути.
Махнете фолиото и допечете рулото до златиста коричка. Поднесете с варени картофи и салата по избор.
Празничното свинско руло с богата плънка е готово.