Теменужени Трюфели

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Теменужени Трюфели
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
20
"Експлозия от вкусове, събрани в домашно приготвени трюфели"

Необходими Продукти

  • бял шоколад - 260 г
  • теменужки - 35 г бонбони
  • лимонова кора - от 1/2 лимон, фино настъргана
  • сметана - 70 г кокосова
  • краве масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте сметаната на слаб огън и настържете към нея жълтата част на кората от половин лимон. Дръжте на огъня поне 2-3 минутки, за да пусне аромата си, като температурата трябва да е ниска, в никакъв случай да не кипва.

Начупете шоколада, сложете маслото и бъркайте, докато се разтопят и сместа стане хомогенна.

Пресипете в друг съд и оставете да се охлади, след това завийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 3-4 часа да стегне.

Теменужките пуснете да се смелят в нутри блендер или подходяща машинка за мелене. Направете ги на фин прах. Той е доста деликатен, защото ако престои ще се втвърди, затова трябва да го ползвате на момента след смилането.

Оформайте бонбони от сместа за сладките трюфели и ги овалвайте в теменужения прах. Помагайте си с лъжичка, за да не лепне по пръстите ви, а и да го разбърквате от време на време.

Готовите теменужени трюфели поднесете веднага или съхранявайте в хладилник, защото в по-топло помещение бързо се размекват.

Невероятна вълшебна комбинация от вкусове подходяща за празничните дни!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: