Начин на приготвяне
Рецептата е от старите тефтери, за което благодаря на Мария - моя приятелка, която ми я предостави.
Фъстъците са добавка от мен за разкош.
В купа се смесват олиото, медът, захарта, разбитите яйца, смлените фъстъци и канелата.
Добавя се кефир или кисело мляко с угасената в него сода.
Към течната смес се пресява брашно, като се бърка до сгъстяване и докато стане средно меко тесто. Омесва се за кратко върху набрашнен плот до постигане на гладкост.
Разточва се на кора с диаметър около 4- 5 мм. и се изрязват фигурки.
Меденките се украсяват с цяла фъстъчена ядка- сурова, и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути или докато леко почервенеят.
Да ви е сладко!