Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Ретро меденки с фъстъци и кефир

Ретро меденки с фъстъци и кефир

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Ретро меденки с фъстъци и кефир
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
16 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
31 мин.
Порции
25
"Тези меденки с фъстъци и кефир хич не ни се струват ретро, връщаме ги на мода веднага"

Необходими Продукти

  • мед - 5 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кефир - 3 с.л. (може и кисело мляко)
  • фъстъци - 3 с.л. фино смлени+ цели ядки за украса
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л. или на вкус
  • брашно - колкото поеме за средномеко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е от старите тефтери, за което благодаря на Мария - моя приятелка, която ми я предостави.

Фъстъците са добавка от мен за разкош.

В купа се смесват олиото, медът, захарта, разбитите яйца, смлените фъстъци и канелата.

Добавя се кефир или кисело мляко с угасената в него сода.

Към течната смес се пресява брашно, като се бърка до сгъстяване и докато стане средно меко тесто. Омесва се за кратко върху набрашнен плот до постигане на гладкост.

Разточва се на кора с диаметър около 4- 5 мм. и се изрязват фигурки.

Меденките се украсяват с цяла фъстъчена ядка- сурова, и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути или докато леко почервенеят.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: