Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Солено руло с кренвирш и спанак

Солено руло с кренвирш и спанак

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Солено руло с кренвирш и спанак
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Чудесно руло с кренвирш и спанак, на което всички ще се възхитят"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 правоъгълен лист, около 260 г
  • рикота - 150 г
  • спанак - 300 г бланширан
  • шунка - 4 - 5 тънки слайса ( по желание)
  • мента - щипка
  • кренвирши - 4 бр.
  • черен пипер - щипка
  • прясно мляко
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете листа бутер тесто. С четка намажете повърхността с прясно мляко. Бланширайте нарязания спанак за 3 мин. Прецедете през гевгир и изстискайте добре излишнта вода.

Сложете спанака в купа, прибавете рикотата, овкусете с щипка прясна мента и щипка черен пипер. Хомогенизирайте продуктите.

Върху бутера наредете няколо тънки резена шунка. Това е по желание, може и без тях. Отгоре разстелете равномерно спанака с изварата. В двата къси края на тестото сложете парчета кренвирши.

Завийте единия край до средата на тестото, а след това завийте и другия. Както когато правите сълзици. Разбийте с вилица един жълтък с няколко капки прясно мляко. Намажете рулото.

Изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за 5 мин. след което намалете фурната на 170 градуса и довършете печенето за около 25 мин. Внимавайте в първите 5 мин. да не прегорите соленото руло.

Изпеченото руло с кренвирш и спанак охладете на решетка. Нарежете и поднесете леко охладено. Чудесно предястие!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: