Начин на приготвяне
В купа пасирах чушките с пасатор (преди това ги изцедих с гевгир).
В друга купа разбих яйцата с брашното и добавих при чушките. Овкусих с чесън, сол и черен пипер. Накрая добавих нарязания на ситно пресен магданоз и обърках добре.
Тази смес сипах в тава с хартия за печене, намазана леко с олио. Пекох за 10-13 минути във фурната на 180 °C.
Още топъл обърнах готовия блат върху друг лист хартия на плот, махнах хартията, с която е печен внимателно и оставих да се поохлади.
След това намазах с 2 пакетчета (общо 200 г) топено сирене с вкус на шунка с помощта на силиконова шпатула. Отгоре подредих филийки маринован грилован патладжан от консерва.
Пак намазах с топено сирене, този път с вкус на чушки и разпределих тънки кръгчета луканков салам отгоре.
Навих на стегнато руло с помощта на хартията. Прибрах вкусното солено руло в хладилника да стегне за няколко часа. Получи се много вкусен резултат.
Сервирах рулото с чушки с дресинг от кисело мляко, майонеза и горчица. Много си пасва със соленото руло от чушки.
Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа