Начин на приготвяне
Разстелете листа бутер тесто. С четка намажете повърхността с прясно мляко. Бланширайте нарязания спанак за 3 мин. Прецедете през гевгир и изстискайте добре излишнта вода.
Сложете спанака в купа, прибавете рикотата, овкусете с щипка прясна мента и щипка черен пипер. Хомогенизирайте продуктите.
Върху бутера наредете няколо тънки резена шунка. Това е по желание, може и без тях. Отгоре разстелете равномерно спанака с изварата. В двата къси края на тестото сложете парчета кренвирши.
Завийте единия край до средата на тестото, а след това завийте и другия. Както когато правите сълзици. Разбийте с вилица един жълтък с няколко капки прясно мляко. Намажете рулото.
Изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за 5 мин. след което намалете фурната на 170 градуса и довършете печенето за около 25 мин. Внимавайте в първите 5 мин. да не прегорите соленото руло.
Изпеченото руло с кренвирш и спанак охладете на решетка. Нарежете и поднесете леко охладено. Чудесно предястие!
Да ви е сладко!