Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Солено руло с лютеница

Солено руло с лютеница

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Солено руло с лютеница
Снимка: Геновева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 10 г
  • кисело мляко - 150 г
  • лютеница - 4 с.л.
  • сол
  • крема сирене - 200 г
  • шунка - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата заедно със солта.

Към тях добавяме киселото мляко и брашното, към което сме добавили бакпулвера. Доразбиваме с миксер и накрая добавяме лютеницата и разбъркваме.

Изсипваме сместа върху продълговата тава, на която сме поставили хартия за печене и сме я намазнили. Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 12 минути.

Блатът за соленото руло е тънък и се изпича бързо, така че следете го внимателно, за да не изгори.

След като е изпечен блатът го оставяме да изстине. След като е изстинал го обръщаме върху кърпа.

Мажем го с крема сиренето, разнасяме го добре, за целта е добре крема сиренето да е на стайна температура.

Отгоре нареждаме слайсовете шунка и върху тях настъргания кашкавал. Завиваме рулото и притискаме внимателно.

Режем соленото руло с лютеница и сервираме. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: