Десерт в чаши с бишкоти и пудинг

29/12/2019
"Гласуваме с две ръце за десертите в чаша, защото те винаги изненадват с прекрасно съчетание от вкусове - този не прави изключение "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 248
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се пудингът, като се загрява 400 мл прясно мляко със захар и настъргана кора от измит портокал да заври.

Пудинг ванилия се разбива с останалото прясно мляко и сипваме на тънка струя в загрятото мляко. Разбърква се с тел на 4 степен на котлона, да не загори, и се сваля.

На водна баня се разтопява масло и начупен шоколад и снемаме от котлона. Смесва се прясно мляко и кафе за потапяне на бишкотите.

Вземат се две стъклени чаши и с малка чаена лъжичка се обливат стените с разтопен шоколад да се получи шарка.

Сипваме по 2 с.л. пудинг на дъното на всяка чаша. Бишкотите се начупват на две части през средата. Топят се две парчета в прясно мляко с кафе и нареждаме върху пудинга.

Заливат се с 3 с.л. крем, следват бишкоти, крем и така докато се напълнят двете чаши, завършваме с крем. Остава кремче за една малка чашка, но оставих чисто без бишкоти.

Високите чаши се декорират с бишкоти и поръсваме със смлени орехови ядки, смесени с малко натрошени бишкоти. Сервират се охладени и са чудесна идея за Новогодишен десерт!

За по-голямо количество се увеличават продуктите!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар