Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Десерт в чаши с бишкоти и пудинг

Десерт в чаши с бишкоти и пудинг

Десерт в чаши с бишкоти и пудинг
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Гласуваме с две ръце за десертите в чаша, защото те винаги изненадват с прекрасно съчетание от вкусове - този не прави изключение"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 8 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 5 с.л.
  • портокалова кора - 1 с.л.
  • пудинг - 1 пакет ванилия
  • за декорация
  • масло - 1 ч.л.
  • черен шоколад - 40 г
  • поръска
  • орехи
  • бишкоти - натрошени
  • прясно мляко - 100 мл за потапяне
  • кафе - 1 с.л. сварено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се пудингът, като се загрява 400 мл прясно мляко със захар и настъргана кора от измит портокал да заври.

Пудинг ванилия се разбива с останалото прясно мляко и сипваме на тънка струя в загрятото мляко. Разбърква се с тел на 4 степен на котлона, да не загори, и се сваля.

На водна баня се разтопява масло и начупен шоколад и снемаме от котлона. Смесва се прясно мляко и кафе за потапяне на бишкотите.

Вземат се две стъклени чаши и с малка чаена лъжичка се обливат стените с разтопен шоколад да се получи шарка.

Сипваме по 2 с.л. пудинг на дъното на всяка чаша. Бишкотите се начупват на две части през средата. Топят се две парчета в прясно мляко с кафе и нареждаме върху пудинга.

Заливат се с 3 с.л. крем, следват бишкоти, крем и така докато се напълнят двете чаши, завършваме с крем. Остава кремче за една малка чашка, но оставих чисто без бишкоти.

Високите чаши се декорират с бишкоти и поръсваме със смлени орехови ядки, смесени с малко натрошени бишкоти. Сервират се охладени и са чудесна идея за Новогодишен десерт!

За по-голямо количество се увеличават продуктите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: