Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Троен пудинг в чаши

Троен пудинг в чаши

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Троен пудинг в чаши
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
25/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Неустоим троен пудинг, който лъжичка по лъжичка изчезва от чашката"

Необходими Продукти

  • за шоколадовият пудинг
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • какао - 1/2 ч.ч.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • за карамеления пудинг
  • захар - 4 с.л.
  • прясно мляко - 500 г
  • масло - 20 г
  • натурално нишесте - 30 г
  • шоколад - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме си шоколадовият пудинг по следният начин.

Разбиваме си захарта, какаото и царевичното нишесте. Готовата смес изсипваме в съд. Добавяме млякото на порции, за да няма сместа бучици, и оставяме да ври.

Пудингът се вари до сгъстяването му.

Карамеления пудинг приготвяме, като захарта изсипваме в тенджера и поставяме на котлона.

Оставяме да се карамелизира, като намаляваме огъня, когато започне да се разтапя.

Когато е готов, премахваме от котлона и прибавяме маслото, като бъркаме непрекъснато до пълното разтапяне.

Разтваряме си нишестето и част от млякото, а останалото мляко затопляме.

Към затопленото мляко добавяме нишестето и сместа прибавяме към карамела с масло.

Разбъркваме добре и поставяме отново на котлона и продължаваме да бъркаме, докато сместа се сгъсти.

Готовия пудинг разделяме на две равни части.

Едната оставяме на страна, а към другата добавяме шоколада.

Разбъркваме, докато шоколадът се разтопи.

В подходящи купички или чаши разсипваме карамеленият пудинг, след това шоколадовия и накрая този без шоколад.

Прибираме в хладилника тройния пудинг в чаши да се охлади и тогава поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Кой е "натуралния пудинг",Таня? От описанието и продуктите няма такъв.. Има един с какао, един карамелен и един с шоколад. На снимката също се вижда един бял,който не разбирам от къде идва .. Може аз нещо да не съм разбрала,затова ако може да ми разясниш. Благодаря :)
28.06.2022 11:02