Начин на приготвяне
Приготвя се пудингът, като се загрява 400 мл прясно мляко със захар и настъргана кора от измит портокал да заври.
Пудинг ванилия се разбива с останалото прясно мляко и сипваме на тънка струя в загрятото мляко. Разбърква се с тел на 4 степен на котлона, да не загори, и се сваля.
На водна баня се разтопява масло и начупен шоколад и снемаме от котлона. Смесва се прясно мляко и кафе за потапяне на бишкотите.
Вземат се две стъклени чаши и с малка чаена лъжичка се обливат стените с разтопен шоколад да се получи шарка.
Сипваме по 2 с.л. пудинг на дъното на всяка чаша. Бишкотите се начупват на две части през средата. Топят се две парчета в прясно мляко с кафе и нареждаме върху пудинга.
Заливат се с 3 с.л. крем, следват бишкоти, крем и така докато се напълнят двете чаши, завършваме с крем. Остава кремче за една малка чашка, но оставих чисто без бишкоти.
Високите чаши се декорират с бишкоти и поръсваме със смлени орехови ядки, смесени с малко натрошени бишкоти. Сервират се охладени и са чудесна идея за Новогодишен десерт!
За по-голямо количество се увеличават продуктите!