Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Капама»Капама с пилешко, гъби и сини сливи

Капама с пилешко, гъби и сини сливи

Капама с пилешко, гъби и сини сливи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
31/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ако искате да приготвите капама, може да сложите всичко, каквото ви дойде наум в нея, ако ви се хапва вкусна капама, сложете пилешко месо, гъби и сини сливи"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. без кожа
  • олио - 50 мл
  • масло - 1 бучка
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 бр.
  • сини сливи - 4 - 5 бр.
  • червен пипер - 1 равна с.л.
  • сол - на вкус
  • гъби - 300 г консерва
  • риган
  • магданоз
  • черен пипер
  • чери домати - 4 - 5 бр.
  • вино - 150 мл домашно
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо е от бут и е без кожа, големи парчета са и затова се срязват на две през средата. Поръсват се със сол, черен пипер, риган.

В тиган се загрява олио и масло, запържваме месото от двете страни, изважда се в чиния и покриваме с фолио да е топло.

В същата мазнина се запържват нарязана глава лук, обелени моркови и поръсваме със сол и подправки. Оставят се за 4-5 минути и прибавяме нарязани отцедени гъби.

След като се запържат наливаме вино, добавят се нарязани парчета домати и задушаваме докато малко се изпари течността.

Добавя се червен пипер, разбърква се, овкусяваме на вкус и добавяме сините сливи.

Прехвърля се сместа в тавичка с капак, отгоре се разпределя месото и наливаме чаша вода и сока от гъбите, подравя се с подправки на вкус.

Захлупва се с капака и печем капамата в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути, сваля се капакът и печем още 20 минути до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: