Пиле с гъби и сини сливи

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Пиле с гъби и сини сливи
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
25/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Ако ви е омръзнало да хапвате пиле с картофи, опитайте нещо различно. Пиле с гъби и сливи - очаквано добра комбинация!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр. парти, около 800 г
  • олио - 50 мл
  • лук - 2 глави големи
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 400 г печурки
  • сини сливи - 200 г сушени
  • лютиви чушки - 2 - 3 бр. по желание
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пиле с гъби и сини сливи - очаквано добра комбинация!

Измийте и отцедете добре пилешките парти бутчета.

Нарежете на едро 2 големи глави кромид лук, морковите и гъбите.

Овкусете месото със сол и черен пипер.

Загрейте олиото и запържете пилешкото месо, от всички страни, колкото да се запечата.

Извадете бутчетата в тава, в която ще печете и в същата мазнина задушете първо лука и морковите за няколко минути.

След това добавете гъбите и запържете и тях.

Щом течността се изпари и ястието остане на мазнина, добавете брашното, двата вида пипер и около 400 мл бульон или вода.

Добавете също 2 дафинови листа и нарязан на ситно пресен магданоз.

Оставете на котлона, докато заври, след което залейте бутчетата със задушените зеленчуци.

Наредете сушените сини сливи между месото, и сложете лютивите чушки.

Сложете ястието с пилешко да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 1 час.

Преди сервиране поръсете с още малко пресен магданоз и се насладете на това вкусно пилешко с гъби.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: