Начин на приготвяне
Пиле с гъби и сини сливи - очаквано добра комбинация!
Измийте и отцедете добре пилешките парти бутчета.
Нарежете на едро 2 големи глави кромид лук, морковите и гъбите.
Овкусете месото със сол и черен пипер.
Загрейте олиото и запържете пилешкото месо, от всички страни, колкото да се запечата.
Извадете бутчетата в тава, в която ще печете и в същата мазнина задушете първо лука и морковите за няколко минути.
След това добавете гъбите и запържете и тях.
Щом течността се изпари и ястието остане на мазнина, добавете брашното, двата вида пипер и около 400 мл бульон или вода.
Добавете също 2 дафинови листа и нарязан на ситно пресен магданоз.
Оставете на котлона, докато заври, след което залейте бутчетата със задушените зеленчуци.
Наредете сушените сини сливи между месото, и сложете лютивите чушки.
Сложете ястието с пилешко да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 1 час.
Преди сервиране поръсете с още малко пресен магданоз и се насладете на това вкусно пилешко с гъби.
Добър апетит!