Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с гъби и сини сливи

Свинско с гъби и сини сливи

Свинско с гъби и сини сливи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Свинско с гъби и сини сливи - вземете си повече филийки, да си топите от вкусното сосче"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 1 бр.
  • олио - 60 мл
  • сол
  • черен пипер
  • гъби - 5 бр.
  • домати - 2 с.л. от консерва
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • мащерка
  • риган
  • дафинов лист - 3 бр.
  • сухи сини сливи - 10 бр. без костилки
  • брашно - 1 бр.
  • царевично нишесте - 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри хапки, поръсва се със сол и черен пипер.

В тенджерка се загрява олио и задушваме за 20 минути до червено с малко вода.

Добавят се нарязани гъби и лук, готви се докато омекнат и сипваме брашното, червен пипер, домати и разбъркваме.

Налива се вода да покрие продуктите и овкусяваме със сол, черен пипер, дафинов лист и риган.

Намалява се котлона на 3 степен и варим за 40 минути. Прибавят се сушени сини сливи и готвим до готовност на месото.

Наложи се да долея още малко вода в яхнията, накрая сгъстих с 1 ч.л. царевично нишесте да има сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: