Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кашкавал на фурна»Кашкавал на фурна в кори за баница

Кашкавал на фурна в кори за баница

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Кашкавал на фурна в кори за баница
Снимка: Petia Valcheva
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Който обича кашкавал, ще бъде очарован от този начин на приготвянето му, горещо препоръчваме"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 12 бр.
  • кашкавал - 500 г
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • чубрица
  • пушен червен пипер
  • краве масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото на котлона.

Режем си 6 бр. парчета от кашкавала правоъгълни и на дебелина поне 1 см.

Листите ще ги ползваме по 2 - първия намазваме с разтопеното краве масло и отгоре слагаме втората кора, след това слагаме парче кашкавал и се завива.

Слагаме кашкавала в кори от баница върху хартия за печене.

Слагаме в студена фурна, печем на 180 градуса, докато се запекът корите.

Преди да пъхнем във фурната, намазваме корите отгоре с жълтък и поръсваме с пушен червен пипер и чубрица.

След като изключите фурната, извадете кашкавал на фурна в кори за баница.

Ако оставите кашкавала на фурна в топлата печка, може да се разтече.

а ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Да, съгласна съм!
06.10.2020 00:50
dreben
dreben
Рецентат е доста сполучлива. Единствено мога да добавя, че ако корите Ви не са много тънки, да се използва по една кора само, за да не става сухо.
10.09.2020 10:43
3