Начин на приготвяне
На дъното на дълбок тиган слагаме 1 с.л. олио и поставяме две кори, така че краищата им да са извън тигана.
Върху тях сипваме 3 с.л. от предварително разбитите яйца с млякото и бакпулвера. После още две кори, но намачкани, за да не стърчат извън тигана. Ръсим с олио и млечно-яйчната смес и повтаряме, докато сложим половината кори.
Натрошаваме сиренето и го сипваме върху корите, като разпределяме равномерно.
Продължаваме да редуваме кори с олио и плънка, накрая завиваме с външните кори и поставяме баницата да се пече на загрят котлон за 5 минути на силен огън, намаляваме огъня на и печем баницата още 10 минути.
Внимателно я обръщаме и запичаме и от другата страна за още 10 минути.