Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъби в гювеч на фурна

Свински пържоли с гъби в гювеч на фурна

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Свински пържоли с гъби в гювеч на фурна
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
02/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Страхотни пържоли, които ще ви накарат да си оближете пръстите..."

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 8 бр.
  • печурки - 400 г
  • топено сирене - 1 бр., пушено
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • краве масло - 40 г
  • пипер - 1 к.л. меланж
  • сол - на вкус
  • За маринатата
  • соев сос - 60 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимон - 1 бр. , сока от цитруса
  • джинджифил - 1 с.л. , прясно настърган
  • чесън - 1 скилидка , пресована
  • чубрица - изсушено клонче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд смесваме съставките за маринатата - соевия сос, зехтина, лимоновия сок, джинджифила и пресованата скилидка чесън.

След мариноване пържолите се подсушават и овкусяват със сол и пипер.

Почистените гъби нарязваме на едри шайби и задушаваме в масло до омекването им.

Оставяме ги леко да се охладят.

Топеното сирене настъргваме на ренде. Смесваме го със заквасената сметана.

В плик поставяме гъбите, пържолите и млечните продукти.

Прибавяме бялото вино и клончето чубрица.

Затваряме плика и го поставяме в гювеча.

Печем свинските пържоли с гъби в гювеч на фурна в студена фурна на 220 градуса в първите 30 минути, след което намаляваме на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: