Начин на приготвяне
В подходящ съд смесваме съставките за маринатата - соевия сос, зехтина, лимоновия сок, джинджифила и пресованата скилидка чесън.
След мариноване пържолите се подсушават и овкусяват със сол и пипер.
Почистените гъби нарязваме на едри шайби и задушаваме в масло до омекването им.
Оставяме ги леко да се охладят.
Топеното сирене настъргваме на ренде. Смесваме го със заквасената сметана.
В плик поставяме гъбите, пържолите и млечните продукти.
Прибавяме бялото вино и клончето чубрица.
Затваряме плика и го поставяме в гювеча.
Печем свинските пържоли с гъби в гювеч на фурна в студена фурна на 220 градуса в първите 30 минути, след което намаляваме на 180 градуса до готовност.