Начин на приготвяне
Пържолите се измиват много добре.
Във всяка пържола се правят джобове с помощта на нож, като се внимава да не се пробият пържолите.
Във всеки джоб се слага сушен лук, сушени моркови, сушени чушки и ситно нарязана сланина.
Пържолите се нареждат в предварително намазана с олио тава, като се поставят с джобовете към дъното.
Заливат се с бира и олио и се оставят 30 мин. в хладилник, след което се задушават под фолио за 20 мин. на 220 градуса.
Лукът се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно и се запържва до златисто в олио. Прибавя се нарязаните на ситно гъби.
Запържват се 5 мин., след което се прибавят сушен лук, сушени моркови, червен и черен пипер, сол и настърганите на ренде домати.
Сосът се вари 10 мин., след което се заливат пържолите.
Пече се 30 мин. на 180 градуса.
Шпикованите свински пържоли на фурна са готови.