Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Шпиковани свински пържоли на фурна

Шпиковани свински пържоли на фурна

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Шпиковани свински пържоли на фурна
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
28/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Добър апетит с шпикованите свински пържоли на фурна"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг от плешка
  • сушен лук - 3 с.л.
  • сушени моркови - 3 с.л.
  • сушени чушки - 3 с.л.
  • сланина - 50 г пушена
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • домати - 2 бр.
  • гъби - 3 бр.
  • бира - 200 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се измиват много добре.

Във всяка пържола се правят джобове с помощта на нож, като се внимава да не се пробият пържолите.

Във всеки джоб се слага сушен лук, сушени моркови, сушени чушки и ситно нарязана сланина.

Пържолите се нареждат в предварително намазана с олио тава, като се поставят с джобовете към дъното.

Заливат се с бира и олио и се оставят 30 мин. в хладилник, след което се задушават под фолио за 20 мин. на 220 градуса.

Лукът се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно и се запържва до златисто в олио. Прибавя се нарязаните на ситно гъби.

Запържват се 5 мин., след което се прибавят сушен лук, сушени моркови, червен и черен пипер, сол и настърганите на ренде домати.

Сосът се вари 10 мин., след което се заливат пържолите.

Пече се 30 мин. на 180 градуса.

Шпикованите свински пържоли на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: