Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени печурки с фета сирене и пъдпъдъчи яйца

Пълнени печурки с фета сирене и пъдпъдъчи яйца

Rositsa BoyadzhievaRositsa Boyadzhieva
Новак
647148
Пълнени печурки с фета сирене и пъдпъдъчи яйца
Снимка: Rositsa Boyadzhieva
1 / 4
31/07/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7
"Пълнени печурки с фета сирене и пъдпъдъчи яйца - богати на вкусове и аромати. Неустоимо вкусни!"

Необходими Продукти

  • печурки - 7 бр. /големи/
  • пъдпъдъчи яйца - 7 бр.
  • краве масло - 15 г
  • доматено пюре - 7 с. л.
  • шунка - 1 резен, бяла
  • фета - 40 г
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пълнени печурки с фета сирене и пъдпъдъчи яйца - богати на вкусове и аромати. Неустоимо вкусни!

Отстранете пънчетата на гъбите. Измийте и подсушете.

Смесете сиренето фета със ситно нарязания магданоз.

Наредете гъбите в намаслена със зехтин тавичка или върху намаслена със зехтин хартия за печене.

Посолете и подправете с черен пипер вътрешността на печурките. Във всяка шапчица поставете по лентичка краве масло, супена лъжица доматено пюре, супена лъжица ситно нарязана шунка и сместа от фета сиренето с магданоз. Оформете с вилица кладенче.

Счупете едно по едно яйцата в малка купичка и след това ги изсипете в кладенчето от фета сирене и магданоз. Поставете пълнените печурки в силно загрята фурна и печете на 200°С за 15 минути, докато яйцето стегне.

Опитайте гъбите с пица вкус от доматено пюре, сирене, шунка и яйчице от пъдпъдък!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: