Начин на приготвяне
Измиваме хубаво печурките под течаща вода, отстраняваме пънчетата и оставяме в гевгир да се отцедят добре шапчиците.
За плънката разбиваме зехтина с жълтъка, добавяме настъргания пармезан, заквасената сметана, крема сиренето, накълцаната на ситно скилидка чесън, наситнения копър, нарязаните на ситно кисели краставички, черен пипер и малко сол.
Разбъркваме всичко хубаво и накрая добавяме накъсаната напарченца моцарела.
С помощта на лъжица пълним всяка гъбка със сместа, прехвърляме в тавичка, покрита с намаслена хартия за печене и пръсваме отгоре гъбите със зехтин от пулверизатор.
Печем пълнените гъби в предварително загрята фурна на 180 -200 градуса, на средна решетка и включен вентилатор за около 10-15 минути, докато гъбите и плънката хванат приятен златисто-кафяв загар.
Сервираме със стръкчета пресен магданоз и хубаво изстудено бяло вино.
Добър апетит и наздраве!
Пълнените печурки със сирена и сметана са много вкусни.