Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Новогодишна пъстра салата

Новогодишна пъстра салата

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Новогодишна пъстра салата5 / 5
06/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Богата пъстра салата, която ще придаде на новогодишната трапеза завършен празничен вид"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • ябълки - 2 бр. зелени
  • круши - 1 бр.
  • бяло грозде - 1 малък салкъм, без семки
  • нар - ½ бр., зърната на плода
  • тиква - 100 г, сварена
  • бяла ряпа - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • земна ябълка - 1 бр.
  • селъри - 2 стръка
  • китайско зеле - ½ бр.
  • лешници - 1 шепа
  • тиквени семена - 2 с.л.
  • магданоз - свежи листа
  • За дресинга
  • зехтин - 10 мл
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • лимони - ½ сока от цитруса
  • меласа от нар - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското филе овкусяваме със сол и черен пипер.

Запичаме филетата на грил тиган и ги оставяме да отпочиват за 30 минути.

Плодовете и зеленчуците измиваме добре и почистваме от обелки.

Морковът, ряпата и земната ябълка /гулия/ настъргваме на едро ренде.

Крушата и зелената ябълка режем на пръчици и поставяме в съд със студена вода.

Селърито и китайското зеле нарязваме на кубчета.

Лешниците и тиквените семена запичаме в сух тиган.

В купа смесваме продуктите, като плодовете отцеждаме от водата и подсушаваме добре.

Тиквените кубчета, гроздето и зърната нар оставяме за на края.

Разбъркваме внимателно всички компоненти и разпределяме в салатни плата.

Прибавяме зърната грозде и нар.

Охладеното филе нарязваме на ленти и ти поставяме от едната страна на чинията.

Прибавяме нарязаните на кубчета сварена тиква, запечените лешникови ядки и тиквени семена.

Аранжираме новогодишната салата със свежи листенца магданоз.

За соса се разбиват заедно всички продукти. Овкусяваме зимната салата със сол и черен пипер.

Заливаме новогодишната пъстра салата с медения дресинг преди поднасянето ѝ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: