Начин на приготвяне
Свинското филе овкусяваме със сол и черен пипер.
Запичаме филетата на грил тиган и ги оставяме да отпочиват за 30 минути.
Плодовете и зеленчуците измиваме добре и почистваме от обелки.
Морковът, ряпата и земната ябълка /гулия/ настъргваме на едро ренде.
Крушата и зелената ябълка режем на пръчици и поставяме в съд със студена вода.
Селърито и китайското зеле нарязваме на кубчета.
Лешниците и тиквените семена запичаме в сух тиган.
В купа смесваме продуктите, като плодовете отцеждаме от водата и подсушаваме добре.
Тиквените кубчета, гроздето и зърната нар оставяме за на края.
Разбъркваме внимателно всички компоненти и разпределяме в салатни плата.
Прибавяме зърната грозде и нар.
Охладеното филе нарязваме на ленти и ти поставяме от едната страна на чинията.
Прибавяме нарязаните на кубчета сварена тиква, запечените лешникови ядки и тиквени семена.
Аранжираме новогодишната салата със свежи листенца магданоз.
За соса се разбиват заедно всички продукти. Овкусяваме зимната салата със сол и черен пипер.
Заливаме новогодишната пъстра салата с медения дресинг преди поднасянето ѝ.