Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Пъстра салата с карфиол

Пъстра салата с карфиол

Пъстра салата с карфиол
Снимка: цветослава киркова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"Вече решихте ли с какво питие ще поднесете тази ароматна салата?"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 бр. малка глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • оцет
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 80 мл
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на розички и го сложете в дълбока купа. Поръсете го с малко сол и оцет и го оставете за няколко часа в хладилника. Чукнете яйцето в дълбок съд подходящ за пасиране, добавете малко сол и пасирайте до получаването на гладък сос.

Настържете морковите и ги добавете при карфиола, разбъркайте хубаво. Добавете соса, добавете и пресования чесън, разбъркайте хубаво. Сложете в подходяща купа, и добавете нарязаната на шайба червена чушка. Охладете и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: