Начин на приготвяне
Измиваме пилешкото филе. Нарязваме го напречно. Колкото по-тъничко е, толкова по-бързо ще се изсуши.
Подсушаваме го и в подходящ съд го покриваме от всички страни със сол. Престоява не повече от 12 часа в солта.
Приготвяме сок от лимон, разбъркан с вода, и потапяме измитите филета. Държим между 2 и 3 часа. Целта е да го обезсолим малко.
Отново го измиваме и подсушаваме. Овалваме го в микса от подправки. С подходящ конец връзваме месото и го оставяме на хладно и проветриво място.
За да забързаме процеса, можем да пуснем вентилатор да духа срещу тях. Така след третия ден пастърмата може да е готова за консумация.
Перфектното домашно, вкусно и здравословно мезе, което със сигурност трябва да присъства на вашата новогодишна трапеза.