Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Пълнени земели за закуска

Пълнени земели за закуска

ГеновеваГеновева
Готвач
1389901k8812
Пълнени земели за закуска
Снимка: Геновева
2 / 6
06/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • земели - 3 бр. с мак
  • краве масло - 3 парчета
  • маслини - 3 бр.
  • чери домати - 3 бр.
  • топено сирене - 3 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • прошуто - 3 бр. слайс
  • балканска ръсеница - 1 ч.л.
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Земелите се издълбават с помощта на нож и лъжица.

Най-отдолу се слага парчетата краве масло. Намазват се с топеното сирене и се поръсват с балканската ръсеница.

Слага се прошутото и отгоре се нарязват маслините. Накрая се поставя чери домати, срязано на половина, и отгоре се поръсва с кашкавал и босилек.

Земелите се слагат в тавичка, покрита с хартия за печене, и се пече в студена фурна на 180 градуса, докато се разтопи кашкавалът.

Пълнените земели се сервират топли и са чудесна закуска в студеното време. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: