Начин на приготвяне
Пресейте брашното и в средата направете кладенче. Разтворете маята в топлото прясно мляко с лъжичка захар и брашно. Оставете да шупне.
Сложете в кладенчето яйцето, сол, олиото и оцет. Замесете и добавете и маята. Омесете гладко и еластично тесто. Покрийте и оставете да втаса за час.
Готовото тесто разделете на 9 части в три групи по 3 части. Вземете едната група и разточете трите части на кръгли кори с диаметър на основна чиния. Сложете в тава хартия за печене и сложете едната кора, намажете с малко лютеница - по възможност домашна, и покрийте с другата кора, намажете отново с лютеница и захлупете с третата.
Сложете малка чашка в средата на корите и направете успоредни разрези, стигащи до стените на чашката, така че да се получат четири части, свързани в средата.
На всяка част в средата направете разрез подобен на илик.
Вземете двата рая и ги промушете през илика, изтеглете и защипете така че да ги свържете. Така оформете и с другите две групи тесто.
Намажете получените тестени закуски с жълтък и оставете да втасат отново за 30 мин. Поръсете в средата със сусам и сложете във фурна на 170 градуса за около 40 мин. Извадете намажете с масло и оставете леко да се охладят.