Панирани пикантни зеленчуци Микс

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Помощник Готвач
153
184
183
1
06/01/2020
"Микс от любими зеленчуци, които панираме и правим леко пикантни, за да се сдобием с перфектния вкус "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо311
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зеленчуци - 500 г микс (броколи, карфиол, картофи, лук, тиквички и др.)
  • брашно - 50 г бяло
  • брашно за кекс - 60 г
  • лук - 1 с.л. настърган
  • чесън - 2 скилидки счукан
  • яйца - 1 бр. разбито
  • лимонов сок - 1 с.л. изцеден
  • чили - 1 ч.л. на прах
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • джинджифил - 1/3 ч.л. счукан
  • горчица - 1/2ч.л
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • вода
  • HOSSO - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците са нарязани на парчета среден размер.

В купа поставете всички съставки с изключение на зеленчуците, разбъркайте и бавно добавете малко вода, докато се образува средно гъста марината.

Добавете нарязаните зеленчуци към маринатата и разбъркайте, докато се покрият добре.

Оставете зеленчуците да престоят в маринатата за около час.

Извадете зеленчуци с решетъчна лъжица и пържете в повечко олио в тиган на среден огън.

Щом са със златист цвят, панираните зеленчуци са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар