Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Панирани пикантни зеленчуци Микс

Панирани пикантни зеленчуци Микс

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Панирани пикантни зеленчуци Микс
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Микс от любими зеленчуци, които панираме и правим леко пикантни, за да се сдобием с перфектния вкус"

Необходими Продукти

  • зеленчуци - 500 г микс (броколи, карфиол, картофи, лук, тиквички и др.)
  • брашно - 50 г бяло
  • брашно за кекс - 60 г
  • лук - 1 с.л. настърган
  • чесън - 2 скилидки счукан
  • яйца - 1 бр. разбито
  • лимонов сок - 1 с.л. изцеден
  • чили - 1 ч.л. на прах
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • джинджифил - 1/3 ч.л. счукан
  • горчица - 1/2ч.л
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • вода
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците са нарязани на парчета среден размер.

В купа поставете всички съставки с изключение на зеленчуците, разбъркайте и бавно добавете малко вода, докато се образува средно гъста марината.

Добавете нарязаните зеленчуци към маринатата и разбъркайте, докато се покрият добре.

Оставете зеленчуците да престоят в маринатата за около час.

Извадете зеленчуци с решетъчна лъжица и пържете в повечко олио в тиган на среден огън.

Щом са със златист цвят, панираните зеленчуци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: