Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Панирани медено-пикантни крилца

Панирани медено-пикантни крилца

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3222k8038332
Панирани медено-пикантни крилца
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 600 г
  • растително масло - 2 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л. люта
  • дижонска горчица - 1 с л.
  • ябълков оцет - 60 г
  • галета - 1 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л. суха
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200 ° С. Намажете голям лист за печене с растително масло.

Подрежете и изхвърлете върховете на пилешките крилца. Нарежете всяко крило на две части в ставата. Отстранете излишната мазнина и кожата.

Разбъркайте в голяма купа мед, двата вида горчица и оцет. Разбъркайте галета с мащерка и червен пипер в чиния.

Потопете крилата в сместа от мед. и след това едно по едно в галета. Разстилайте крилата в тава на подготвения лист за печене.

Загрейте фурната и печете от двете страни за 20-30 минути, докато крилата не станат червени.

Сервирайте горещи или на стайна температура с подходяща за сезона салата или гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: