Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Традиционен Български Гювеч

Традиционен Български Гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3230k
Традиционен Български Гювеч
Снимка: Renkata
1 / 2
05/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Вкусно, много вкусно, най-вкусно. От тази класика, по-вкусна няма"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг . може и с телешко или агнешко
  • лук - 150 гр.
  • чесън - 2 глави на скилиди
  • патладжани - 500 гр.
  • домати - 150 гр.
  • чушки - 150 гр.
  • мазнина - 150 мл.
  • картофи - 1 кг.
  • тиквички - 300 гр.
  • бамя - 300 гр.
  • грах - 300 гр.
  • зелен фасул - 300 гр.
  • люти чушки - 2 бр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • вино - 100 мл.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.

В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври. Тогава се прибавят останалите зеленчуци, а след десетина минути - чушките, нарязани на ивички. Когато омекне месото, се прибавя останалата мазнина и нарязаните на едро картофи.

Ястието се прехвърля в гювеч и се пече 80 мин под капак на 180 градуса. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро.

Готовият гювеч се поръсва със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз

Може да се направи както в гювеч, така и в малки гювечета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
529
411
312
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Месото трябва да се увеличи като количество, особено ако е с кокъл?Над 3кг е зеленчука...
19.11.2023 20:33
1
Анонимен
Анонимен
Имаше толкова реклами,че не можах да видя рецептата
30.10.2023 14:27
3
Анонимен
Анонимен
колко вода
26.10.2023 21:38
Христо Славейков
Христо Славейков
Уникален гювеч! Баща ми на времето точно така го правеше!
15.05.2022 21:10
3
Анонимен
Анонимен
Ястието се прехвърля в гювеч и се пече.

Колко време, на каква температура? С капак, без капак? Кога? Вентилирана фурна? Жалка история...
08.01.2022 10:29
4
6
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Рецептата е чудесна! Малките гювечета са опция, ако искате да сервирате гювеча на порций.
04.10.2021 16:19
2
Албена Асенова
Албена Асенова
Правя гювеч,но тази рецепта ми се вижда много по добра от моята.Благодаря за рецептата.
13.02.2016 11:19
8
Живко
Живко
Това яастие е неверояатно пробвайтего няама да сажеляавате
26.01.2015 14:15
4
5
руми
руми
супер е
26.12.2014 08:33
2
Ан...
Ан...
много яко стана невероятен е гювечаа
02.02.2014 20:26
3
1
Мирослав
Мирослав
Супер добър гювеч!
15.01.2014 19:50
2
коко
коко
Това със сиренето и яйцето е абсолютна измишльотина-става въпрос за ГЮВЕЧ .а не сирене по шопски ! И когато се готвят червени меса т.е. свинско и телешко се слага чермено вино -за незнаещите и начинаещите....
05.10.2013 02:57
12
7
YNK
YNK
Търсих рецепта за традиционен гювеч и тази е чудесна. Много благодаря.
04.08.2013 18:36
9
1
Gabriela
Gabriela
Само не сте пояснили дали виното е бяло или червено (предполагам е червено), и че грахът е по желание, не е задължителен. Също и, че при малките гювечета се слага сирене и отгоре се чупи по 1 яйце във всяко!
11.02.2013 00:25
1
11
1
Покажи всички подкоментари
Мила
Мила
Много вкусно,благодаря за рецептата:))
06.06.2012 01:11
5
1
Дан
Дан
Благодаря на Никол, скоро изпълних рецептата много съм доволен. Със здраве Никол.
17.03.2011 18:20
1
fcb
fcb
Много ми помогна.
05.12.2010 20:19
Някой
Някой
Рецептата си е много добре написана, това, че някой не може да чете или да разбира, си е негов проблем.
05.10.2010 21:25
3
pti
pti
Очевидно чушките, картофите, доматите и др. са още по - останали.
05.10.2010 21:25