Начин на приготвяне
Измийте спаначените листа и хубаво ги отцедете. Трябва да ги претеглите, преди да измиете, защото после колкото и добре да сте отцедили, пак ще се увеличи малко тежестта на листния зеленчук.
Сложете спанака в блендер. Чукнете при него трите яйца и добавете солта, млякото и брашното.
Блендирайте всичко до перфектното смилане на зелените листа и получаване на гладка палачинкова смес.
Загрейте тиган с незалепващо дъно на умерен огън (от 9 степени- на 6-та). Намазнете с олио и сипете един малък черпак от сместа.
Печете 2 минути от едната страна и 1 минута от другата. Процедирайте така до привършване на палачинковото тесто и всички зелени палачинки.
Сервирайте тези ярко зелени спаначени палачинки със сиренце и хрупкави свежи репички.
Добър апетит!
Коментари
След като приготвите сместа ще е с рядка консистенция, но не слагайте повече брашно. Оставете я в хладилник за около 30 минути и се сгъстява. Чак тогава започнете да печете палачинките.